banketstaaf

 Ingrediënten

  • 1 pakje amandelspijs of zelfgemaakt
  • 1 ei
  • halve theelepel kaneel
  • 2 – 3 eetlepels suiker
  • 1 pak met vers bladerdeeg of 6 bladerdeegvelletjes uit een diepvries (ontdooid)

Bereidingswijze
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Meng in een bakje het amandelspijs met het ei, kaneel en suiker. Ik gebruik hier zelf een vork voor en ik bewaar een klein beetje van het ei om de amandelstaaf te bestrijken voordat deze in de oven gaat. Leg het bladerdeeg op de snijplank en verdeel het amandelspijs over de breedte van het bladerdeeg als een soort rol. Rol vervolgens de rol op en maak de zijkantjes dicht. Bestrijk de amandelstaaf met een beetje ei en zet de amandelstaaf vervolgens voor circa 25 minuten in de oven. Als de amandelstaaf goud bruin is, is deze klaar! Eet smakelijk!