Maak in 95 minuten (45 min. bereidingstijd, 50 min. baktijd) een mooie Sinterklaastaart met crème van 12 porties

Ingrediënten

  • 1 pak(ken) Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
  • 3 Stuk(s) Ei
  • 200 ml Verse slagroom (onbereid)
  • 1 el (eetlepels) Speculaaskruiden
  • 100 g Boter (op kamertemperatuur)
  • 125 ml Melk
  • 1 Zakje(s) Dr. Oetker Botercrème
  • 100 g Kruidnoten
  • 8 el (eetlepels) Chocoladepasta
  • 2 Zakje(s) Dr. Oetker Glazuur Choco Sinterklaassnoep

Bereidingswijze

1. Voorbereiden
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Plaats het rooster onderin de oven.
Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem.

2. Taartbeslag maken
Doe de Dr. Oetker Wolken Vanille Chocomix (1 pak) in een beslagkom en voeg de eieren (3 stuks), slagroom (200 ml) en speculaaskruiden (1 el) toe. Laat het zakje cacaomix uit de verpakking achterwege. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Bak de speculaastaart in 50-55 minuten gaar. Laat de Sinterklaastaart zonder de springvormrand afkoelen op een rooster.

3. Pepernotencrème maken
Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) toe.
Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.
Hak de kruidnoten (50 g) fijn en spatel deze door de botercrème. Zet de kruidnotenbotercrème in de koelkast totdat je ‘m gaat gebruiken.

4. Sinterklaastaart decoreren
Als de Sinterklaastaart is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen. Snijd hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.
Besmeer de onderste taartlaag met chocoladepasta (6-8 el). Hak ongeveer 2 handjes kruidnoten (zo'n 50 g) grof en verdeel deze over de laag pasta. Leg dan de volgende taartlaag erop.
Bestrijk deze laag met een flinke schep kruidnotenbotercrème en strooi hier ook weer gehakte kruidnoten overheen. Leg de laatste cakelaag erop.
Maak er nu een echte Sinterklaastaart van. Bestrijk de hele Sinterklaastaart met de kruidnotenbotercrème en laat de Sinterklaastaart iets opstijven in de koelkast.
Verwarm als laatste het Dr. Oetker Choco Glazuur (2 zakjes, kijk op de verpakking) en schenk de glazuur over de taart, zodat je 'drips' krijgt. Versier daarna de Sinterklaastaart met Sinterklaassnoep.

Bron: https://bakken.nl/recept/sinterklaastaart-met-pepernotencreme