Met deze Sinterklaastulband steel je de show. En met die overheerlijke chocolade drip is ie om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • 1 Pak Koopmans Tulband
  • 4 Stuk(s) Ei
  • 175 g Boter (op kamertemperatuur)
  • 50 ml Melk
  • 20 g (gram) Cacaopoeder
  • 2 tl (theelepels) Koekkruiden
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
  • 2 handje(s) Sinterklaassnoep (zoals kruidnoten, chocolaatjes en hartjes)

Bereidingswijze

1. Voorbereiden
Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C) Vet de tulband zorgvuldig in met boter/margarine of gebruik bakspray. Bestuif de vorm met bloem.

2. Beslag maken voor de Sinterklaastulband
Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de tulband cakemix (1 pak), de eieren (4 stuks) en de melk (50 ml) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste in 1 minuut tot een glad geheel.
Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag over 2 kommen. Voeg aan het ene deel de cacao (20 g, gezeefd) toe en aan het andere deel de koekkruiden (2 tl). Meng goed.
Neem een grote lepel. Schep een lepel chocoladebeslag in de tulbandvorm. Schep daarnaast een lepel speculaasbeslag. Herhaal dit totdat het beslag op is.

3. Sinterklaastulband bakken
Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.
Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.

4. Chocoladeglazuur bereiden
Breng water aan de kook en giet dit in een kom.
Leg vervolgens het Glazuur Choco (1 zakje) in de kom gedurende 10 minuten. Kneed het zakje even door en het is klaar voor gebruik.
Giet het glazuur over de afgekoelde cake en laat het langs de zijkanten lopen.

5. Speculaastulband decoreren
Versier de Sinterklaastulband met het Sinterklaas snoepgoed (2 handjes of zoveel je wilt).

Bron: https://bakken.nl/recept/sinterklaastaart-met-pepernotencreme